Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 6.8g27kcal0g6.7g0g0g
Puolukka 28g11kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Mannasuurimo, myllyn paras11g39kcal1.4g7.8g0.2g0.5g
Vesi79g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana250g155kcal3g32.8g0.6g2.4g
Valittu annoskoko125g78kcal1.5g16.4g0.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna63g39kcal0.8g8.2g0.2g0.6g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.1g0.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139779