Porkkanasämpylät Special Al Meira

Kuori 4-5 pientä porkkanaa ja tee ne raasteeksi, n.155g.

Laita n.+42C vettä (kädenlämpöistä) kulhoon ja sekoita joukkoon yksi pala hiivaa (50g), porkkanaraaste, n.1 tl suolaa, 0,5 dl rapsiöljyä ja vähitellen 1-2 dl kerrallaan jauhoja yhteensä 19,5 dl. Kun ainekset on sekoitettu huolellisesti ja taikina "veivattu", niin anna taikinan nousta esim.

pyyheliinan alla n. 20-30 min. Tämän jälkeen kaada koko taikina leivontaalustalle ja tee iso pitko käyttäen jauhoja (n.1 dl), joka leikataan neljään osaan.

(Märät kädet auttavat myös leipomaan melko löysää taikinaa paremmin.

Tee valmiita sämpylöitä pellille n. 9kpl ja anna pellin olla vielä hetken hellan päällä, jolloin sämpylät nousevat lisää.

Paista uunissa 225C n.20-25minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Laita valmiit kuumat sämpylät esim.

koriin ja peitä pyyheliinalla ennen tarjoilua.

(Kuori pehmenee pyyhkeen alla).

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 5.8g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Hiiva 1.9g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Sämpyläjauho, lidl77g278kcal10g54.1g1.9g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana250g597kcal20.4g108.8g7.6g5g
Valittu annoskoko125g298kcal10.2g54.4g3.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna63g149kcal5.1g27.2g1.9g1.3g
Arvot/100g100g239kcal8.2g43.6g3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158069