Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g9g26kcal1.8g0g2.1g0g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 5.6g1.5kcal0.1g0.1g0g0.5g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g75g90kcal1.9g4.5g6.8g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana250g339kcal10.2g19.4g23g4.6g
Valittu annoskoko125g169kcal5.1g9.7g11.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna63g85kcal2.6g4.9g5.8g1.2g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122