Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g5.9kcal0.1g1.3g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen0.7g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g0.8g4.7kcal0.1g0.5g0.3g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)26g9kcal0.3g1.8g0.1g0.4g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g10g36kcal2.7g5.1g0.3g0.9g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g2g2.4kcal0g0.1g0.2g0g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g12g15kcal1g1.7g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana250g190kcal9g23.2g6g6.4g
Valittu annoskoko125g95kcal4.5g11.6g3g3.2g
Annoskoko puolitettuna63g48kcal2.3g5.8g1.5g1.6g
Arvot/100g100g76kcal3.6g9.3g2.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=336076