Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi666g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 333g93kcal4g13.5g0.7g7g
Porkkana 67g22kcal0.4g3.7g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu6.7g6.9kcal0.5g1.1g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g15g135kcal0g0g15g0g
Naudan paistijauheliha 7%100g139kcal19g0g7g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2480g825kcal49g43.4g45.8g19.2g
Valittu annoskoko1240g412kcal24.5g21.7g22.9g9.6g
Annoskoko puolitettuna620g206kcal12.3g10.9g11.5g4.8g
Arvot/100g100g33kcal2g1.7g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310806