Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen502g166kcal16.6g24.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Sokeri 251g1018kcal0g250.6g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g52kcal1.8g10g1.2g4.7g
Hiiva 42g31kcal5.5g0.5g0.2g2.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 167g1188kcal1.3g0.7g133.8g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g167g296kcal0.3g16.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2480g5764kcal74g606.2g289.8g15.2g
Valittu annoskoko1240g2882kcal37g303.1g144.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna620g1441kcal18.5g151.6g72.5g3.8g
Arvot/100g100g233kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854