Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3947g2368kcal59.2g513.1g3.9g35.5g
Sipuli (kuorittu)564g152kcal7.3g27.1g1.1g9.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl56g508kcal0g0g56.4g0g
Kirjolohifilee 1692g2797kcal283.3g0g186.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2819g930kcal93g138.1g0g0g
Kananmuna, keitetty 902g1287kcal112.8g2.7g92.5g0g
Tilli, tuore 17g5.1kcal0.6g0.2g0.1g0.4g
Valkopippuri 2.8g8kcal0.3g1.2g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g16110kcal1113g1364.8g680.4g92.4g
Valittu annoskoko10000g8055kcal556.5g682.4g340.2g46.2g
Annoskoko puolitettuna5000g4028kcal278.3g341.2g170.1g23.1g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276921