Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)1717g6009kcal240.3g961.4g118.5g188.8g
Vehnäjauho puolikarkea 837g2872kcal85.3g585.8g10g29.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 236g718kcal20.7g130.8g4.5g32.8g
Flora margariini 60, annos 10g429g2318kcal0.9g1.3g257.5g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 858g258kcal24.7g30.9g0.9g0g
Leivinjauhe 60g106kcal3.1g22.7g0g0.3g
Kananmuna kuorineen punnittu515g649kcal56.7g1.5g46.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g43g134kcal4.7g25.8g3g12g
Fariinisokeri858g3485kcal0g857.5g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1717g1116kcal54.9g82.4g60.1g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g515g731kcal64.4g1.5g53g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g429g1240kcal5.2g240.3g0g171.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g69g275kcal0g68g0g0g
Raparperi 1717g578kcal11.8g94.4g1.7g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40973kcal1145.4g6208.6g1111.2g917.8g
Valittu annoskoko10000g20487kcal572.7g3104.3g555.6g458.9g
Annoskoko puolitettuna5000g10243kcal286.4g1552.2g277.8g229.5g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219