Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g787g220kcal4.7g46.8g1.6g19.7g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g141g545kcal46.4g0g39.9g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g225g74kcal7.4g11g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 39g17kcal3.9g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g34g246kcal0.3g0.3g27g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2484g2282kcal127.6g132.4g137.2g40.2g
Valittu annoskoko1242g1141kcal63.8g66.2g68.6g20.1g
Annoskoko puolitettuna621g571kcal31.9g33.1g34.3g10.1g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868