Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 187g266kcal23.3g0.6g19.1g0g
Sokeri 241g976kcal0g240.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 221g757kcal22.5g154.5g2.6g7.7g
Leivinjauhe 5.7g10kcal0.3g2.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer170g874kcal6.6g95.1g50.9g9g
Voi 170g1231kcal2g0.7g138g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 113g374kcal2.3g3.4g39.6g0g
Voi 60% rasvaa 23g123kcal0.2g0.1g13.8g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen113g204kcal0.5g48.7g0.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2484g9632kcal115.4g1090.8g528.4g38.6g
Valittu annoskoko1242g4816kcal57.7g545.4g264.2g19.3g
Annoskoko puolitettuna621g2408kcal28.9g272.7g132.1g9.7g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814