Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 601g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 80g31kcal0.8g5.5g0.2g2g
Kaali, paistettu 55g45kcal0.7g2.3g3.4g1.2g
Sipuli, paistettu 25g25kcal0.3g1.2g2.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Kevyt Herkkulenkki, Atria100g130kcal12g1.1g8.9g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 350g192kcal5.6g45.9g0.6g3g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g15g59kcal0.5g3g5.1g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos10g72kcal0.1g0.1g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2490g1130kcal41.4g121.6g56.6g14.2g
Valittu annoskoko1245g565kcal20.7g60.8g28.3g7.1g
Annoskoko puolitettuna623g283kcal10.4g30.4g14.2g3.6g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777