Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 466g191kcal4.7g19.1g3.7g17.2g
Valkoviini kuiva 291g200kcal0.9g1.7g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl116g147kcal0g23.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 175g709kcal0g174.5g0g0g
Liivate 23g81kcal19.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2492g2656kcal51g437.2g7.4g34.4g
Valittu annoskoko1246g1328kcal25.5g218.6g3.7g17.2g
Annoskoko puolitettuna623g664kcal12.8g109.3g1.9g8.6g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370