Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 35g10kcal0.4g1.4g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)13g4.2kcal0.2g0.6g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g4.9g4.7kcal0.2g0.8g0g0.2g
Chili paprika punainen1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Persilja0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.7g2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana 11g3.5kcal0.1g0.6g0g0.3g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)1.1g2kcal0g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana251g63kcal2.4g9.8g0.6g2.8g
Valittu annoskoko125g31kcal1.2g4.9g0.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna63g16kcal0.6g2.5g0.2g0.7g
Arvot/100g100g25kcal1g3.9g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990