Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)62g16kcal0.6g3.4g0g0.9g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana251g126kcal2.2g10.2g8.4g2.8g
Valittu annoskoko126g63kcal1.1g5.1g4.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna63g32kcal0.6g2.6g2.1g0.7g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4.1g3.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471