Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha305g506kcal58g0g30.5g0g
Sipuli 84g25kcal1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Porkkana 99g32kcal0.6g5.5g0.2g2.5g
Lehtiselleri 57g7.3kcal0.6g0.6g0.1g0.6g
Tomaattimurska 610g179kcal3.4g32.3g1.2g11.6g
Punaviini 92g65kcal0.3g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1637kcal128.2g86.2g64.4g32.4g
Valittu annoskoko1250g819kcal64.1g43.1g32.2g16.2g
Annoskoko puolitettuna625g409kcal32.1g21.6g16.1g8.1g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.4g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216