Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 486g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 20g79kcal0g19.4g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%65g162kcal9.1g7.1g3.6g31.8g
Kuivahiiva, annos 11g18g64kcal8g7.1g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 527g1808kcal53.7g368.8g6.3g18.4g
Oivariini, 60 (100g)49g268kcal0.5g0.5g29.2g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g49g428kcal0g0g48.6g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)32g39kcal0.3g1.4g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5695kcal143.2g808.6g186g100.4g
Valittu annoskoko1250g2847kcal71.6g404.3g93g50.2g
Annoskoko puolitettuna625g1424kcal35.8g202.2g46.5g25.1g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.3g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100531