Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g23g13kcal0.7g1.5g0.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi5g14kcal0.5g0.4g1.2g0g
Kukkakaali 454g109kcal8.2g10g1.4g10.4g
Palvikinkku HK 3%80g80kcal14.4g0.4g2.4g0g
Vesi688g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g432kcal47.6g24.6g11g20.8g
Valittu annoskoko1250g216kcal23.8g12.3g5.5g10.4g
Annoskoko puolitettuna625g108kcal11.9g6.2g2.8g5.2g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830