Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 818g623kcal15.4g126.9g1.6g8.2g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)136g205kcal13.6g15g9.5g0g
Sipuli 164g50kcal2g7.9g0.3g2.8g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)109g175kcal2.9g2.9g16.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3.3g10kcal0.6g1.3g0.3g0.6g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 14g6.2kcal0.4g0.7g0.2g0g
Rypsiöljy 5.5g48kcal0g0g5.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2233kcal69.8g309.4g67.6g23.2g
Valittu annoskoko1250g1116kcal34.9g154.7g33.8g11.6g
Annoskoko puolitettuna625g558kcal17.5g77.4g16.9g5.8g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101075