Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 831g633kcal15.6g128.8g1.7g8.3g
Sipuli 139g42kcal1.7g6.6g0.3g2.4g
Janssonfileet (rainbow)139g201kcal13.9g18g7.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl111g377kcal2.2g3.3g38.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g14g101kcal0.1g0.1g11.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3.3g10kcal0.6g1.4g0.3g0.6g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 14g6.3kcal0.4g0.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2740kcal69g317.8g120.6g22.6g
Valittu annoskoko1250g1370kcal34.5g158.9g60.3g11.3g
Annoskoko puolitettuna625g685kcal17.3g79.5g30.2g5.7g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083