Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 118g822kcal0.8g0g92.6g0g
Hunaja 219g725kcal1.1g177.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 172g246kcal21.6g0.5g17.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 204g699kcal20.8g142.6g2.4g7.1g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g5.9g0g0.1g
Hasselpähkinä 51g328kcal7.2g1.7g31.1g8.9g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 470g167kcal0.8g33.4g0.4g9.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6030kcal106.2g722.8g288.4g51g
Valittu annoskoko1250g3015kcal53.1g361.4g144.2g25.5g
Annoskoko puolitettuna625g1508kcal26.6g180.7g72.1g12.8g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623