Kasvislasagne

Kuori ja pilko sipulit ja silppua chili.

Kuullota niitä yhdessä muutama minuutti öljyssä ja lisää sokeri.

Lisää pannulle pilkotut paprikat sekä kesäkurpitsa ja anna paahtua muutama minuutti.

Lisää tomaattimurska sekä -pyre ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen valkokastikkkeen valmistumisen ajan.

Kuumenna kattilassa 8 dl maitoa ja murenna sulatejuustejuusto maidon sekaan.

Anna juuston sulaa.

Sekoita vehnäjauhot loppuun maitoon ja kaada suuruste ohuena nauhana maito-juustoseoksen sekaan.

Anna kastikkeen kiehahtaa.

Mausta suolalla.

Asettele vuoan pohjalle lasagnelevyjä ja kastikkeita vuorotellen niin, että päälimmäiseksi jää kerros valkokastiketta.

Ripottele pinnalle vielä juustoraaste ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 40-45 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 317 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 27g8.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 5.9g6.4kcal0.5g1g0g0.1g
Ruokaöljy keskiarvo 20g176kcal0g0g20g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka20g4.9kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Paprika keltainen 39g12kcal0.4g2g0.1g0.8g
Kesäkurpitsa zucchini 99g18kcal0.6g2.5g0.4g0.7g
Tomaattimurska, 1 prk197g53kcal1.2g10.5g0.4g2.8g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g10g7.3kcal0.4g1.3g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen493g163kcal16.3g24.2g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g123g345kcal23.4g0g27.1g0g
Juustoraaste emmental punaleima59g231kcal17.2g0g17.8g0g
Lasagnelevy Rainbow123g452kcal17.3g87.5g3.8g3.7g
Vehnäjauho puolikarkea 16g55kcal1.6g11.2g0.2g0.6g
Chili paprika punainen4.9g2kcal0.1g0.4g0g0g
Suola, annos 3g4.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.1kcal0.2g0.6g0g0.4g
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3124kcal159.4g298.6g140g20g
Valittu annoskoko1250g1562kcal79.7g149.3g70g10g
Annoskoko puolitettuna625g781kcal39.9g74.7g35g5g
Arvot/100g100g125kcal6.4g11.9g5.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=102282