Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 240g1739kcal2.9g1g194.9g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)308g1865kcal26.5g58.6g168g40.1g
Sokeri 291g1182kcal0g290.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu247g311kcal27.1g0.7g22.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 89g306kcal9.1g62.3g1.1g3.1g
Leivinjauhe 6.8g12kcal0.4g2.6g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön69g490kcal5.5g6.2g52.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g11806kcal143g844.4g876.6g86.4g
Valittu annoskoko1250g5903kcal71.5g422.2g438.3g43.2g
Annoskoko puolitettuna625g2952kcal35.8g211.1g219.2g21.6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571