Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 40g12kcal0.4g1.8g0.1g0.7g
Palsternakka 13g8.5kcal0.1g1.6g0.1g0.6g
Nauris 53g15kcal0.5g2.2g0.2g1g
Lohifilee 319g623kcal59.6g0g43.1g0g
Tilli, tuore 11g3.2kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g8g18kcal1.4g1.4g0.7g0g
Sipulikuutiot Apetit53g14kcal0.6g2.6g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g53g9kcal1g1.1g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 160g527kcal3.2g4.8g55.9g0g
Vesi532g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)8g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2461kcal134.6g32g200.8g5.2g
Valittu annoskoko1250g1231kcal67.3g16g100.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna625g615kcal33.7g8g50.2g1.3g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981