Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 172g245kcal21.5g0.5g17.6g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g37g117kcal7g4.8g7.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai43g150kcal5.2g30.5g0.9g1.3g
Perunajauho 1dl=70g50g169kcal0.1g41.3g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike390g623kcal18.7g62.3g35.1g0.8g
Sokeri 101g409kcal0g100.6g0g0g
Leivinjauhe 3g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)36g164kcal4.3g17.8g8.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g370g241kcal40.7g15.6g1.1g0g
Liivatelehti, gelatiini16g57kcal13.9g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.4g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g25g131kcal1.6g10.2g9.8g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4622kcal226.4g569.4g161.6g5.6g
Valittu annoskoko1250g2311kcal113.2g284.7g80.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna625g1156kcal56.6g142.4g40.4g1.4g
Arvot/100g100g185kcal9.1g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205