Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 53g200kcal6.4g0g19.7g0g
Maissiöljy 31g272kcal0g0g30.7g0g
Vesi380g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste7.6g4.9kcal0.4g0.7g0.1g0.1g
Lanttu 84g24kcal0.8g3.8g0.3g1.5g
Nauris 42g11kcal0.4g1.8g0.1g0.8g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Maissitärkkelys 16g56kcal0.1g13.5g0.1g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 570g1044kcal108.2g0g68.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3257kcal234.6g44.6g239g6g
Valittu annoskoko1250g1629kcal117.3g22.3g119.5g3g
Annoskoko puolitettuna625g814kcal58.7g11.2g59.8g1.5g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750