Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g844g228kcal11g40.5g1.7g14.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.8g0.1g0.5g
Rypsiöljy 46g403kcal0g0g45.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton24g5kcal0.1g0.4g0g0g
Kasvisliemikuutio 19g57kcal1.8g2.5g4.4g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.4g23.6g0.4g1.2g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 135g354kcal9.6g66.4g4.4g3.4g
Emmental juustoraaste valio127g493kcal36.7g0g38g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3360kcal129g274.4g189g39.4g
Valittu annoskoko1250g1680kcal64.5g137.2g94.5g19.7g
Annoskoko puolitettuna625g840kcal32.3g68.6g47.3g9.9g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877