Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 284g976kcal29g199.1g3.4g10g
Leivinjauhe 12g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.8g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g247g297kcal7.9g11.1g24.7g0g
Kananmuna kuoreton 136g194kcal17g0.4g13.9g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g309g201kcal34g13g0.9g0g
Sokeri 124g502kcal0g123.5g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 124g56kcal3.7g5.9g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4574kcal184.4g735g89.6g20.2g
Valittu annoskoko1250g2287kcal92.2g367.5g44.8g10.1g
Annoskoko puolitettuna625g1144kcal46.1g183.8g22.4g5.1g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908