Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 294g1193kcal0g293.6g0g0g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g55kcal0g13.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 95g136kcal11.9g0.3g9.7g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g115g40kcal4.3g5g0.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g288g187kcal31.7g12.1g0.9g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore29g7.2kcal0g2.6g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g265g928kcal31.8g188.2g5.6g8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g144g1037kcal1.4g1.4g115.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7188kcal162.8g1038.2g264g16g
Valittu annoskoko1250g3594kcal81.4g519.1g132g8g
Annoskoko puolitettuna625g1797kcal40.7g259.6g66g4g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329