Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)186g50kcal2.4g8.9g0.4g3.2g
Valkosipuli 4.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green212g688kcal50.8g103.7g2.1g25.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g47g13kcal0.3g2.8g0.1g1.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka23g2.5kcal0.2g0.2g0g0.2g
Vesi705g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 59g520kcal0g0g58.8g0g
Viinietikka balsami14g4.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2566kcal108.2g233g122.8g60.2g
Valittu annoskoko1250g1283kcal54.1g116.5g61.4g30.1g
Annoskoko puolitettuna625g642kcal27.1g58.3g30.7g15.1g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212