Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi82g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.2g26kcal3.2g2.9g0.4g0g
Maito, Kevyt98g45kcal3.1g4.7g1.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl26g89kcal3.7g14.6g1.8g2.9g
Vehnäjauho puolikarkea 212g729kcal21.6g148.7g2.5g7.4g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.7g0g0g
Nautajauheliha 15%261g536kcal47.1g0g39.2g0g
Sipuli (kuorittu)229g62kcal3g11g0.5g3.9g
Riisi puuroutuva 83g285kcal5.1g63g0.6g1.9g
Kananmuna kuoreton 144g205kcal18g0.4g14.7g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml82g123kcal1.6g2g12.3g0g
Paprikajauhe 1.3g4.2kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Valkopippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.3g
Maustepippuri, annos 1g3.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4346kcal213.6g528g147.4g34.2g
Valittu annoskoko1250g2173kcal106.8g264g73.7g17.1g
Annoskoko puolitettuna625g1087kcal53.4g132g36.9g8.6g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420