Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 173g131kcal3.2g26.8g0.3g1.7g
Porkkana 45g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 691g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g24g3.4kcal0.2g0.7g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g14g17kcal0.4g0.7g1.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.9g1.5kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 5.2g16kcal0.5g1.8g0.7g0.1g
Voi 4.8g35kcal0.1g0g3.9g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.5kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Lohifilee 138g270kcal25.8g0g18.6g0g
Katkarapu 62g43kcal9g0g0.7g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g48g48kcal1.9g9.7g0.2g0g
Valkopippuri 1g2.9kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 2.4g0.5kcal0g0g0g0.1g
Timjami, annos 3g1g2.2kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu5.2g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1195kcal84.8g90.2g52.2g8.6g
Valittu annoskoko1250g598kcal42.4g45.1g26.1g4.3g
Annoskoko puolitettuna625g299kcal21.2g22.6g13.1g2.2g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674