Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 104g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Sokeri 101g412kcal0g101.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g30g92kcal5.4g12.2g2.4g5.4g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl155g574kcal18.6g114.7g3.3g5.4g
Leivinjauhe 8.9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Neljänviljanhiutale 36g118kcal3.6g20.8g1.3g4.1g
Fariinisokeri42g170kcal0g41.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.6g13kcal0.1g2.8g0.1g0g
Rypsiöljy 54g475kcal0g0g53.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 119g54kcal3.6g5.7g1.8g0g
Raparperi 596g201kcal4.1g32.8g0.6g8.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4509kcal94.8g671.4g145.2g46.4g
Valittu annoskoko1250g2255kcal47.4g335.7g72.6g23.2g
Annoskoko puolitettuna625g1127kcal23.7g167.9g36.3g11.6g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733