Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 599g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g76g244kcal8.7g46.6g2.1g9.2g
Siirappi 11g33kcal0g8.1g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 15g41kcal2.2g3.8g0.6g5.7g
Vehnälese 16g37kcal2.2g2.5g0.7g6.1g
Ruisjauho (Rainbow)55g174kcal5.4g34.3g1.3g7.6g
Vehnäjauho puolikarkea 460g1580kcal46.9g322.2g5.5g16.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g110kcal0g0g12.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4439kcal130.8g835g45g89.4g
Valittu annoskoko1250g2219kcal65.4g417.5g22.5g44.7g
Annoskoko puolitettuna625g1110kcal32.7g208.8g11.3g22.4g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885