Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 451g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 45g34kcal5.9g0.5g0.2g3.1g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen45g207kcal8.9g0.5g18.9g13.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g45g257kcal10.3g8.8g22.4g2.7g
Grahamjauho 99g325kcal10.5g60.2g2.2g9.8g
Ruokaöljy keskiarvo 49g430kcal0g0g48.6g0g
Kurpitsansiemen, Risetti45g254kcal8.1g18.9g16.2g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%18g45kcal2.5g2g1g8.8g
Vehnäjauho puolikarkea 439g1508kcal44.8g307.5g5.3g15.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6177kcal182g811.2g229.6g107.2g
Valittu annoskoko1250g3089kcal91g405.6g114.8g53.6g
Annoskoko puolitettuna625g1544kcal45.5g202.8g57.4g26.8g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.4g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=114270