Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio429g279kcal42.9g18g1.3g0g
Voi 172g1244kcal2g0.7g139.4g0g
Sokeri 146g592kcal0g145.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl172g583kcal3.4g5.1g60g0g
Mantelirouhe, 1 rkl103g595kcal21.7g5.5g52g11.9g
Kananmuna kuoreton 94g135kcal11.8g0.3g9.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.9g27kcal0g6.8g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g129g154kcal0.6g38.6g0.6g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7215kcal164.8g441.2g526g25g
Valittu annoskoko1250g3608kcal82.4g220.6g263g12.5g
Annoskoko puolitettuna625g1804kcal41.2g110.3g131.5g6.3g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965