Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt215g99kcal6.9g10.3g3.2g0g
Hiiva 22g16kcal2.8g0.2g0.1g1.5g
Vehnäjauho, sunnuntai516g1807kcal61.9g366.5g10.8g15.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g34g22kcal1.2g0.1g8.6g0g
Kananmuna kuoreton 52g74kcal6.5g0.2g5.3g0g
Voi 86g624kcal1g0.3g69.9g0g
Sokeri 146g594kcal0g146.1g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.3g13kcal0.5g2.6g0.3g1.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss86g275kcal2.6g61.1g0.6g8.3g
Sekahedelmä, kuivattu 86g192kcal3g37.7g0.7g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7430kcal172.8g1250.2g199g67.2g
Valittu annoskoko1250g3715kcal86.4g625.1g99.5g33.6g
Annoskoko puolitettuna625g1858kcal43.2g312.6g49.8g16.8g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984