Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 55g291kcal0.2g0.2g32.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g188kcal5.6g38.3g0.7g1.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 820g374kcal24.6g39.4g12.3g0g
Emmental, punaleima 17%182g528kcal61.9g0g31g0g
Valkopippuri, annos 1g0.9g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.9g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 6.7g36kcal0g0g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.7g23kcal0.7g4.7g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 101g46kcal3g4.8g1.5g0g
Emmental, punaleima 17%22g65kcal7.6g0g3.8g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3101kcal207.2g174.8g172.4g4.2g
Valittu annoskoko1250g1551kcal103.6g87.4g86.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna625g775kcal51.8g43.7g43.1g1.1g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382