Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha762g1265kcal144.8g0g76.2g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta57g154kcal4.3g28g2.9g2.9g
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.1g0.3g10.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 191g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen95g31kcal3.1g4.7g0g0g
Korppujauho 40g147kcal4.2g30g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3494kcal339g126g180.4g10g
Valittu annoskoko1250g1747kcal169.5g63g90.2g5g
Annoskoko puolitettuna625g874kcal84.8g31.5g45.1g2.5g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519