Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha223g371kcal42.4g0g22.3g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.6kcal0.4g0.7g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)223g56kcal2.2g12.3g0g3.1g
Basilika, kuivattu 1.7g4.3kcal0.2g0.3g0.1g0.7g
Ruokasuola jodioitu 3.6g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprikajauhe 1.1g3.6kcal0.2g0.2g0.1g0.4g
Porkkana 95g31kcal0.6g5.3g0.2g2.4g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.7g0.2g0.6g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 447g119kcal14.7g13.8g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%84g193kcal24.3g2.1g10g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g133kcal0g0g15.1g0g
Lasagnelevy Rainbow90g332kcal12.7g64.2g2.8g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2636kcal200.2g225.8g101.8g21.8g
Valittu annoskoko1250g1318kcal100.1g112.9g50.9g10.9g
Annoskoko puolitettuna625g659kcal50.1g56.5g25.5g5.5g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111