Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 236g751kcal57.5g107.8g4.5g21g
Vesi, vesijohtovesi 884g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Sipuli 35g11kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Pinaatti 88g12kcal1.4g0.4g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1652kcal118.6g219.8g21.6g45.4g
Valittu annoskoko1250g826kcal59.3g109.9g10.8g22.7g
Annoskoko puolitettuna625g413kcal29.7g55g5.4g11.4g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385