Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 182g138kcal3.4g28g0.4g1.8g
Kesäkurpitsa, tuore182g31kcal1.1g4.5g0.7g1.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha291g483kcal55.2g0g29.1g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)145g51kcal1.5g10g0.7g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)45g123kcal13.6g0g7.7g0g
Sipuli 36g11kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste45g336kcal0g0g37.2g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 22g75kcal1.2g16.6g0.3g0.3g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 291g112kcal9.6g8.1g4.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 11g31kcal1.7g0g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2781kcal175.6g137.8g166.6g8g
Valittu annoskoko1250g1390kcal87.8g68.9g83.3g4g
Annoskoko puolitettuna625g695kcal43.9g34.5g41.7g2g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467