Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.6kcal0.3g1.2g0g0.4g
Lehtiselleri 18g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kasvisliemi laimennettu 892g83kcal2.6g3.7g6.4g0.4g
Risottoriisi (Risella), 60g178g624kcal14.3g133.8g3g5.4g
Valkoviini kuiva 56g38kcal0.2g0.3g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g67g260kcal22.1g0g19g0g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.1g0g
Valkosipuli 3.6g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2232kcal80g279.6g79g13g
Valittu annoskoko1250g1116kcal40g139.8g39.5g6.5g
Annoskoko puolitettuna625g558kcal20g69.9g19.8g3.3g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122743