Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g207g296kcal25.8g0.6g21.3g0g
Sokeri120g488kcal0g120.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 92g316kcal9.4g64.4g1.1g3.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 33g110kcal0g26.8g0g0.5g
Leivinjauhe 4.7g8.2kcal0.2g1.8g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g329g493kcal1.6g118.3g1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g164g263kcal11.8g26.3g11.5g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 188g482kcal2.5g5.6g50.7g0g
Kiivi kuorittu 52g24kcal0g3.7g0.3g1.4g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 56g42kcal0.4g8.7g0.2g0.6g
Tomusokeri 1dl=60g4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5081kcal103.4g762g172.2g11.4g
Valittu annoskoko1250g2540kcal51.7g381g86.1g5.7g
Annoskoko puolitettuna625g1270kcal25.9g190.5g43.1g2.9g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759