Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali703g148kcal8.4g23.9g1.4g14.8g
Viinietikka 29g6.1kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 8.2g73kcal0g0g8.2g0g
Sokeri35g143kcal0g35.1g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g176g39kcal1.8g7.9g0g3.5g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 2.3g6kcal0.3g0.5g0.1g0.9g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 293g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g836kcal21.2g135.8g19.4g39g
Valittu annoskoko1250g418kcal10.6g67.9g9.7g19.5g
Annoskoko puolitettuna625g209kcal5.3g34g4.9g9.8g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649