Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 943g714kcal17.6g145.4g1.9g9.4g
Kananmuna kuoreton 104g148kcal13g0.3g10.6g0g
Korppujauho 57g207kcal5.9g42.4g0.6g3g
Rypsiöljy 38g334kcal0g0g37.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 75g509kcal20.3g5.2g43.7g9.3g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g28g17kcal2.8g4.9g1.1g20.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3856kcal119.2g396.4g191.2g84.6g
Valittu annoskoko1250g1928kcal59.6g198.2g95.6g42.3g
Annoskoko puolitettuna625g964kcal29.8g99.1g47.8g21.2g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417