Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g346g194kcal29.4g17.3g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 76g109kcal9.5g0.2g7.8g0g
Sokeri 111g449kcal0g110.5g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 69g210kcal6g38.3g1.3g9.6g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)48g179kcal6.8g26.6g3.9g5.3g
Leivinjauhe 5.5g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 124g427kcal12.7g87.1g1.5g4.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.9g62kcal0g0g6.9g0g
Mustikka metsä- 346g152kcal1.7g22.1g2.1g11.4g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g97g36kcal8.7g0g0g0g
Sokeri 21g84kcal0g20.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3823kcal150.2g649.8g48.4g61.4g
Valittu annoskoko1250g1912kcal75.1g324.9g24.2g30.7g
Annoskoko puolitettuna625g956kcal37.6g162.5g12.1g15.4g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518