Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti484g532kcal106.5g0.5g14.5g0g
Sipuli 108g33kcal1.3g5.2g0.2g1.8g
Valkosipuli 8.1g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Chili paprika punainen11g4.3kcal0.2g1g0g0g
Porkkana 161g53kcal1g9g0.3g4.1g
Paprika, punainen108g28kcal1g4.9g0.4g2.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl16g142kcal0g0g16.1g0g
Paprikajauhe 3g10kcal0.4g0.5g0.4g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 269g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.5g1.5kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 24g18kcal1.1g3.1g0g0.2g
Persilja 54g15kcal0.7g0.6g0.1g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1691kcal225.8g52.8g64g28.4g
Valittu annoskoko1250g846kcal112.9g26.4g32g14.2g
Annoskoko puolitettuna625g423kcal56.5g13.2g16g7.1g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132840