Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g339g1124kcal29.2g182.6g30.9g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen128g923kcal1.3g1.3g102.6g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g342g287kcal3.8g62.6g1.4g6.2g
Kuohukerma,valio,2dl171g581kcal3.4g5.1g59.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka13g51kcal0g12.7g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g257g1206kcal19.2g166.7g51.3g12.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8345kcal113.8g862g492g38g
Valittu annoskoko1250g4172kcal56.9g431g246g19g
Annoskoko puolitettuna625g2086kcal28.5g215.5g123g9.5g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163