Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 166g1176kcal1.2g0.7g132.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 287g984kcal29.2g200.8g3.4g10g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 55g35kcal1.8g2.7g1.9g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 552g213kcal0.9g45g0.5g8.3g
Voi 28g200kcal0.3g0.1g22.4g0g
Manteli 55g340kcal13.3g3.6g29.8g4g
Sitruunamehu, laimentamaton44g9kcal0.1g0.7g0g0g
Sokeri 47g193kcal0g47.4g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 13g30kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6360kcal93.6g602g380.8g44.6g
Valittu annoskoko1250g3180kcal46.8g301g190.4g22.3g
Annoskoko puolitettuna625g1590kcal23.4g150.5g95.2g11.2g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935