Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi552g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis592g663kcal130.1g0g17.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g16g115kcal0.2g0.2g12.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.8g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)43g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Ketsuppi, Heinz28g28kcal0.2g6.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1771kcal266.2g45.6g61.2g3.4g
Valittu annoskoko1250g885kcal133.1g22.8g30.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna625g443kcal66.6g11.4g15.3g0.9g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079